La història

L’any 1978, en consonància amb els aires que es vivien a Catalunya, un grup d’amics del poble es van agrupar com a “Jovent de Piera” amb la idea de ser part activa de la vida cultural del municipi i de recuperar i conservar les festes i tradicions.
D’aquest grup inicial, en van sortir els nostres primers diables i es va construir la “Tita”, el drac de la colla (avui en dia, cedit a una altra entitat del poble).
Poc temps després, els diables de Piera van ser una de les 16 colles convidades a participar a la Primera Trobada de Diables de Catalunya organitzada pel Ball de Diables de l’Arboç la nit de Sant Joan de 1981. Malahuradament pel nostre grup, motius tècnics de darrer moment van impedir que les nostres carretilles sortissin en aquella vetllada.
A partir d’aquell dia, l’activitat del Grup de Diables de Piera es va anar consolidant i, any rera any, va anar portant la nostra empremta a diferents festes i celebracions d’arreu.

L’evolució
Amb el pas dels anys el grup ha anat creixent i evolucionant fins a crear un segell propi de foc i soroll que ens identifica.
És un grup divers i heterogeni, d’homes i dones, que es vertebra en tres “seccions”: diables, tambors i espectacle (“paranoia” i malabars). I cada una d’aquestes treballa durant l’any per preparar el nou espectacle amb propostes originals i arriscades.
El tret de sortida de la nostra temporada de cremades el marca la festa del St. Crist de Piera que al voltant del darrer cap de setmana del mes d’abril, celebra un correfoc pels carrers de la vila.

Més que una carretillada
Partint de la idea que un correfoc no s’ha de limitar a cremar carretilles i patums, entre tots treballem perquè els nostres correfocs s’hagin anat convertit, amb el pas del temps, en autèntics espectacles multidisciplinaris.